Во својот работен дел делегатите на Собранието на Националната федерација на фармери ги избраа управувачките органи на организацијата.

Претседавач на собранието останува Владе Петровски

Помошници на претседавачот се Африм Зибери и Светлана Трифуновска

Членови на Управниот одбор на НФФ: Мемет Синани, Ванчо Кироски, Фросина Ѓоргиевска, Вангелина Пармачка, Васка Мојсовска, Васе Коцев, Стеванче Јорданоски и  управниот одбор го назначи Стеван Орозовиќ за извршен директор на НФФ.