Обука на советнички и советници за алатката „ProfilPASS за жени – Ние можеме!“

2023-12-01T15:46:10+01:00

Во тек е обуката на 12 советнички и советници, членови на Националната Федерација на Фармери, за алатката „ProfilPASS за жени – Ние можеме!“. Алатката ќе ја применуваме во советување на жените од руралните средини, за да им обезбедиме поддршка и да ги охрабриме да се (ре)интегрираат во пазарот на труд. По успешно завршената обуката, советниците [...]

Обука на советнички и советници за алатката „ProfilPASS за жени – Ние можеме!“2023-12-01T15:46:10+01:00

Аплицирањето за програмата за мајчинство преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој е до 10 декември 2023

2023-11-27T14:02:21+01:00

Преку Агенцијата за финансиска поддршка за земјоделството и руралниот развој е сеуште отворен повикот за апликантки за Програмата за поддршка за социјална сигурност на жените во земјоделството за 2023 година. Оваа програма е одлично решение што овозможува земјоделките да добиваат паричен надоместок за време на мајчинство за период од 9 месеци. Голем успех за земјоделките [...]

Аплицирањето за програмата за мајчинство преку Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој е до 10 декември 20232023-11-27T14:02:21+01:00

Отворен повик 15/2023-1 за експерт за организациска структура на група на производители

2023-11-14T13:47:41+01:00

Отворен повик 15/2023 за експерт за организациска структура на група на производители (продолжен рок за апликација до 16.11.2023) Проект: „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и   производители од руралните области со цел зголемен приход“ Датум на објава:01.11.2023 Позадина Националната федерација на фармери ја претставува најголемата мрежа на фармери и земјоделски [...]

Отворен повик 15/2023-1 за експерт за организациска структура на група на производители2023-11-14T13:47:41+01:00

Отворен повик 15/2023 за експерт за организациска структура на група на производители

2023-11-01T11:24:24+01:00

Отворен повик 15/2023 за експерт за организациска структура на група на производители Проект: „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и   производители од руралните области со цел зголемен приход“ Датум на објава:01.11.2023 Позадина Националната федерација на фармери ја претставува најголемата мрежа на фармери и земјоделски организации во земјата. Целата институционална меморија [...]

Отворен повик 15/2023 за експерт за организациска структура на група на производители2023-11-01T11:24:24+01:00

Oтворен повик 14/2023 за ангажирање на маркетинг агенција за развој на концепт (план) за промоција и маркетинг за група на производители и обука за група на производители

2023-11-02T10:26:38+01:00

Отворен повик 14/2023 за ангажирање на маркетинг агенција за развој на концепт (план) за промоција и маркетинг за група на производители и обука за група на производители Проект: „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и   производители од руралните области со цел зголемен приход“ Датум на објава:01.11.2023 Позадина Националната федерација на [...]

Oтворен повик 14/2023 за ангажирање на маркетинг агенција за развој на концепт (план) за промоција и маркетинг за група на производители и обука за група на производители2023-11-02T10:26:38+01:00

НФФ теренска посета на фарми на која присуствуваа Анџела Агелер, амабсадорка на САД во РСМ и Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство

2023-11-11T13:45:04+01:00

Во организација на Национална федерација на фармери се организираше теренска посета на фарми во скопскиот регион на која присуствуваа Анџела Агелер, амабсадорка на САД во РСМ и Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство . Првата посета беше на Матка Фарм која се наоѓа во Горна Матка. Јасмин и Уран од Матка Фарм, кои [...]

НФФ теренска посета на фарми на која присуствуваа Анџела Агелер, амабсадорка на САД во РСМ и Љупчо Николовски, министер за земјоделство, шумарство и водостопанство2023-11-11T13:45:04+01:00

Повик за учество на обука и практична примена на ProfilPASS – методологија за проценка на компетенциите и подобрување на вработливоста кај жените од руралните средини

2023-11-03T16:16:51+01:00

Доколку сакате да ги подобрите своите вештини и станете советник/чка кој ги поддржува жените од руралните средини, „ProfilPASS за жени - Ние можеме!“ е идеалната алатка за вас. Пријавете се за учество на обуката и добијте сертификат за користење на оваа алатка. ProfilPASS е методологија која и овозможува на секоја личност да ги процени своите [...]

Повик за учество на обука и практична примена на ProfilPASS – методологија за проценка на компетенциите и подобрување на вработливоста кај жените од руралните средини2023-11-03T16:16:51+01:00

Прва инфо работилница “Едно село – еден производ.”

2023-11-06T09:22:31+01:00

Националната федерација на фармери (НФФ) ја организираше  првата инфо работилница која се одржа во Неготино, каде што беше претставен моделот "едно село - еден производ," кој се пилотира и го опфаќа неготинското село Тимјаник за производство на маџун. Оваа иницијатива е дел од проектот "Развој на локалната индустрија во земјоделски региони преку јакнење на капацитетите [...]

Прва инфо работилница “Едно село – еден производ.”2023-11-06T09:22:31+01:00

НФФ учествуваше на Агро саемот 2023 во Струмица.

2023-11-06T09:20:24+01:00

Членови на Националната федерација на фармери учествуваа на Агро саемот 2023 во Струмица,кој беше во организација на Proagro Farmeri. На саемот учествуваа земјоделки и земјоделци кои продаваа превкусни медови, маџуни, слатко од тиква, природен свеж сок од јаболка, ореви, лешници, преработки од нив, свеж зеленчук, козјо млеко. Нивната и наша порака е Купувајте домашни земјоделски [...]

НФФ учествуваше на Агро саемот 2023 во Струмица.2023-11-06T09:20:24+01:00

200 жени на Меѓународниот ден на руралната жена порачаа: Еднаш засекогаш да се овозможи социјална и економска рамноправност за жените од руралните средини

2023-10-23T07:51:03+01:00

Жените од руралните средини се соочуваат со голем број предизвици: социјална исклученост, невработеност, родова дискриминација, нееднаква распределба на приходите и ресурсите, доминација на традиционалните норми, лишување од сопственост на земјоделско земјиште и имот, лишување од право на платено родителско отсуство, ограничени пристапи и понуда на образование, информации, здравствена заштита и други јавни и социјални услуги. [...]

200 жени на Меѓународниот ден на руралната жена порачаа: Еднаш засекогаш да се овозможи социјална и економска рамноправност за жените од руралните средини2023-10-23T07:51:03+01:00
Go to Top