Националната федерација на фармери им го честита денешниот празник на сите здравствени работнички и работници – 7 април „Светскиот ден на здравјето“ и им посакува пред се многу здравје , среќа и помалку вакви вакви борби кои се вистинска закана за човештвото. Ние земјоделците знаеме што се тешки моменти во животот, затоа и целосно се солидаризираме со вас, бидејќи јунаците по храброста, истрајноста, дисциплината и хуманста се препознаваат.
Драги наши здравствени работнички и работници
– Чувајте се и чувајте не сите нас, а ние ќе ги
почитуваме вашите препораки
– Вие продолжете со вашата здравствена работа, а ние продолжуваме со нашата, производството на храна