Национална федерација на фармери ја организира манифестацијата „Јуфкијада“

2022-06-24T12:05:48+01:00

60 жени од руралните средини во организација на Националната федерација на фармери учествуваа на манифестација „Јуфкијада“. Оваа година манифестацијата се одржа во неготинскиот регион во манастир Св. Ѓорги. Наши домаќини беа здружението „Шира“, познато по производство на преработки на грозје, односно производство на маџун. Манифестацијата ја отворија Васка Мојсовска, претседателка на НФФ и Фросина Ѓоргиевска, [...]

Национална федерација на фармери ја организира манифестацијата „Јуфкијада“2022-06-24T12:05:48+01:00

Теренска посета на Sida и We Effect во рамките на НФФ

2022-06-17T14:23:10+01:00

Теренска посета и презентација на активностите на Националната федерација на фармери пред со претставниците на SidaCIVSAM, програмскиот специјалист Аса Нилсон и финансискиот контролор Стафан Шелин и Шведската организација за развој We Effect. Претставниците на Sida и We Effect присуствуваа на брифингот со работната група за изнаоѓање правни механизми за регистрираните земјоделци и земјоделки за да [...]

Теренска посета на Sida и We Effect во рамките на НФФ2022-06-17T14:23:10+01:00

JICA работилница за резултатите од проектот за поддршка на малите земјоделци

2022-06-09T16:28:02+01:00

Национална федерација на фармери во соработка со Јапонската агенција за меѓународна соработка (JICA) во рамките на проектот за поддршка на малите земјоделци, организира работилница за евалуација на резултатите и предизвиците. Со проектот Поддршка на малите земјоделци во периодот 2020-2021 беа опфатени 7 локални здруженија и задруги во 7 региони во државата во неколку земјоделски потсектори. [...]

JICA работилница за резултатите од проектот за поддршка на малите земјоделци2022-06-09T16:28:02+01:00

Продажна промоција на домашен 100% сок од јаболка „Преспино“во кафич Јагода, Широк Сокак – Битола

2022-05-25T19:10:57+01:00

Сокот е произведен од земјоделското стопанство на Пере и Рахела Транталовски, кои се регитрирани оператори на храна според правилникот за куќен праг. “Преспино “е дел од интервенцијата на Националната федерација на фармери во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители на храна од руралните области со [...]

Продажна промоција на домашен 100% сок од јаболка „Преспино“во кафич Јагода, Широк Сокак – Битола2022-05-25T19:10:57+01:00

НФФ организира продажбен саем на зеленчукови производи на лица со попречености од рурални средини

2022-05-25T06:39:14+01:00

Продажбен саем во Велес на зеленчукови производи, произведени од лицата со попречености и нивните семејства кои живеат во руралните средини. Активноста е дел до проектот „Од попреченост до обезбеденост со храна “(From Disability to FoodAbility), имплементиран од Националната федерација на фармери со подршка на Шведската организација за развој We Effect и Radiohjalpen. Овој [...]

НФФ организира продажбен саем на зеленчукови производи на лица со попречености од рурални средини2022-05-25T06:39:14+01:00

НФФ одржа тркалезна маса за политиките за лицата со попречености во руралните средини

2022-05-20T14:14:56+01:00

Националната федерација на фармери одржа тркалезна маса на која што се разговараше за постоечките политики и мерки за лицата со попреченост во руралните средини, понатамошни потреби и предизвици. На тркалезната учествуваа претставници од локални и национални институции, организации и останати релевантни чинители. Активноста е дел од проектот „From Disability to FoodAbility” поддржан од Шведската организација [...]

НФФ одржа тркалезна маса за политиките за лицата со попречености во руралните средини2022-05-20T14:14:56+01:00

НФФ ги потпишува договорите за донација со општините за 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишта

2022-05-20T14:11:11+01:00

Во текот на овие денови Националната федерација на фармери ги потпиша договорите за донација со општините Васелово, Босилово, Струмица, Чешиново и Облешево, Зрновци, Велес, Чашка, Бутел, Гази Баба, Зелениково, Студеничани, Јагуновце, Гостивар, Пласница и Македонски Брод. Доделени се 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишта со намена да обезбедат подобар пристап до јавни и [...]

НФФ ги потпишува договорите за донација со општините за 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишта2022-05-20T14:11:11+01:00

НФФ ги потпишува договорите за донација со општините за 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишта

2022-05-20T13:56:07+01:00

НФФ ги потпишува договорите за донација со општините за 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишт Во текот на овие денови Националната федерација на фармери ги потпиша договорите за донација со општините Васелово, Босилово, Струмица, Чешиново и Облешево, Зрновци, Велес, Чашка, Бутел, Гази Баба, Зелениково, Студеничани, Јагуновце, Гостивар, Пласница и Македонски Брод. Доделени се [...]

НФФ ги потпишува договорите за донација со општините за 6 сензорни соби и 11 инклузивни детски игралишта2022-05-20T13:56:07+01:00

Посета на земјоделски саем во Солун

2022-05-13T11:48:13+01:00

Во организација на Националната федреација на фармери на 12 мај, 40 членови на НФФ го посетија меѓународниот саем за овошје и зеленчук  ФРЕСКОН во Солун, Република Грција. Посетителите можеа да видат специјализирана опрема за постбербено третирање на овошјето и зеленчукот како и најновите достигнувања во амбалажирањето и преработката на овошјето и зеленчукот.

Посета на земјоделски саем во Солун2022-05-13T11:48:13+01:00

Студиски кружок „Здравствена превенција на лица со попреченост (згрижувачки семејства) со посебен осврт на женско здравје“

2022-05-11T07:01:08+01:00

Во периодот март - април 2022 година беше реализиран студиски кружок  во поречкиот регион на тема  „Здравствена превенција на лица со попреченост (згрижувачки семејства) со посебен осврт на женското здравје“. Во рамките на кружокот беше разгледуван проблемот на  здравствената превенција на членовите на згрижувачките семејства кои се форма на вонинституционална заштита на лица со попреченост, [...]

Студиски кружок „Здравствена превенција на лица со попреченост (згрижувачки семејства) со посебен осврт на женско здравје“2022-05-11T07:01:08+01:00
Go to Top