Во тек е втората сесија од вториот циклус на работната група 1 на тема: “Пазарот на земјоделски производи во услови на Ковид 19 пандемијата”. Во сесијата учествуваат Министерот за Земјоделство, шумарство и водостопанство, Арјанит Хоџа, Словачкиот експерт Јан Баршвари и директорот на словачката асоцијација за надворешна политика Томаш Стражај, заедно со експертите на НКЕУ-МК, Александра Мартиновска – Стојческа, Ана Симоновска и Билјана Петровска – Митревска и копретседавачите Маја Лазареска – Јовеска и Васко Хаџиевски. На самата средба беа презентирани нашите анализи „Земјоделството и Корона кризата“ и дел од наодите на анализата за наружени пазарни синџири, кои се поддржани од We Effect.