Агенција за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој објавува јавен повик за откуп, дистрибуција и пакување јаболко од реколта 2022 година, произведени во Република Северна Македонија. Преку оваа нова програма која за прв пат ја воведуваме се помага откупот на јаболка, обезбедувајќи здрава ужинка за ‪186.000‬ ученици во 350 основни училишта.

Целиот оглас е на следниот линк: https://e-nabavki.gov.mk/PublicAccess/home.aspx#/dossie/bec76edd-e3b7-407d-8bb7-756589485e95/1

Оглас