Флаери и постери веќе се поставуваат во голем број на супермаркети низ државата и пазарите. Денеска започнавме со соработката со Тинекс, а продолжуваме со Рептил, Скопски пазар, Гранап, Кит-го, М-Метро, Диа Центар, Жито Маркети. Кампањата која ја организира Националната федерација на фармери е дел од проектот Обезбеденост со храна и економско зајакнување на најранливите заедници во Северна Македонија, кој е финансиран од Шведската амбасада во Република Северна Македонија и се имплементира од страна на Шведската организација за развој We Effect заедно со Националната федерација на фармери, Мрежата за рурален развој и Националниот ромски центар.И НЕ ЗАБОРАВАЈТЕ „КУПУВАЈТЕ ДОМАШНИ ЗЕМЈОДЕЛСКИ ПРОИЗВОДИ“