Ние руралните жени од Тимјаник, Неготино во работна атмосфера им посакуваме СРЕЌЕН ПРАЗНИК на сите жени со поддршка за Осмомартовскиот Марш. „Само 5% од руралните жени се сопственици на имот и земјоделско земјиште и најголема пречка и понатаму се непишаните традиционални закони.ОВА МОРА ДА СЕ ПРОМЕНИ.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!