Соопштенија, Информации

Како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина

2022-12-05T18:03:46+01:00

Националната федерација на фармери учествуваше на Пленарна сесија на Националната конвенција за ЕУ во РСМ. НФФ е активно вклучена во работата на конвенцијата. На панел дискусијата како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина, Стеван Орозовиќ, извршен директор на НФФ укажа дека климатските промени го туркаат руралното [...]

Како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина2022-12-05T18:03:46+01:00

Јавен повик бр.11 за избор на експерт за договорно производство

2022-09-22T07:41:00+01:00

Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија „Профитабилно земјоделство – Стабилно село”. Целните групи со кои работи НФФ ги опфаќа сите категории земјоделци, најсиромашните, ранливите, земјоделските семејни стопанства, земјоделските организации и земјоделските задруги, како еден од најсовремените облици на организација на здружениот труд и настап на пазари. НФФ како [...]

Јавен повик бр.11 за избор на експерт за договорно производство2022-09-22T07:41:00+01:00

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“

2022-12-29T14:45:09+01:00

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“ Националната Федерацијата на [...]

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“2022-12-29T14:45:09+01:00

Јавен повик бр. 9 за компании за набавка на шишиња за сок од јаболка

2022-08-31T19:28:43+01:00

Проект „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“ Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија „Профитабилно земјоделство – Стабилно село”. Целните групи со кои работи НФФ ги опфаќа сите категории земјоделци, најсиромашните, ранливите, земјоделските семејни стопанства, [...]

Јавен повик бр. 9 за компании за набавка на шишиња за сок од јаболка2022-08-31T19:28:43+01:00

Јавен повик бр.8 за набавка на семенска пченица

2022-08-31T14:19:05+01:00

Проект „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“ Позадина Националната федерација на фармери ја претставува најголемата мрежа на фармери и земјоделски организации во земјата. Целата институционална меморија и искуство ја наследи од Федерацијата на фармери на РМ. Тој ги обединува напорите на [...]

Јавен повик бр.8 за набавка на семенска пченица2022-08-31T14:19:05+01:00

Јавен повик бр.7/2022 избор на кофацилитатор

2022-08-10T08:48:47+01:00

Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија „Профитабилно земјоделство – Стабилно село”. Целните групи со кои работи НФФ ги опфаќа сите категории земјоделци, најсиромашните, ранливите, земјоделските семејни стопанства, земјоделските организации и земјоделските задруги, како еден од најсовремените облици на организација на здружениот труд и настап на пазари. НФФ како [...]

Јавен повик бр.7/2022 избор на кофацилитатор2022-08-10T08:48:47+01:00

Доделени сертфикати на 37 учесници за одржливо пчеларење

2022-08-08T20:04:28+01:00

На 07.08.2022, во мотел Градче, Кочани, се оддржа свечено доделување на сертификати за обука „Пчелар за основно пчеларство на одржлив начин" на 37 учесници кои во изминатите 7 месеци ја поминаа оваа сертифицирана обука/програма. Во рамките на церемонијата се оддржа и избор на три најдобри меда од младите пчелари за кои Меден Исток подели три [...]

Доделени сертфикати на 37 учесници за одржливо пчеларење2022-08-08T20:04:28+01:00

Младите фармери на НФФ на студиско патување

2022-03-23T10:40:15+01:00

Во периодот од 15 до 18 август 2019 беше реализирано студиско патување наменето за членовите на мрежата на млади фармери на НФФ. Студиското патување се реализраше во Србија и имаше за цел размена на искуства меѓу младите фармери од двете држави, остарување на понатамошна соработка и вмрежување со организации кои работат на слична или иста [...]

Младите фармери на НФФ на студиско патување2022-03-23T10:40:15+01:00

Донесен новиот правилник зa продажба од куќен праг

2022-03-23T10:41:09+01:00

Во просториите на Стопанска комора на Македонија  беше промовиран новиот Правилник за барањата и условите и хигиена за производство и ставање во промет на храна од животинско потекло наменета за директно снабдување, меѓу фармерите попознат како Правилник за продажба од куќен праг. Станува збор за многу важен подзаконски акт кој директно дава решение за продажба [...]

Донесен новиот правилник зa продажба од куќен праг2022-03-23T10:41:09+01:00

Барања на НФФ за решавање на проблемите со откупот на грозје

2019-08-16T10:14:53+01:00

Националната федерација на фармери  преку својот секторски систем за лобирање во месец јуни и јули 2019 ја разгледуваше состоjбата со производството на грозје. Имено, според официјалните  статистичките податоци во Република Македонија 48.000 индивидуални земјоделски стопанства егзистираат од производство на грозје, 23.613 хектари од обработливата површина се лозови насади, каде што најголем процент се наоѓаат во [...]

Барања на НФФ за решавање на проблемите со откупот на грозје2019-08-16T10:14:53+01:00
Go to Top