Соопштенија, Информации

НФФ лоби активности: Регистрираните индивидуални земјоделки од 2023 преку пилот програма ќе добијат надоместок за мајчинство

2022-12-26T15:11:15+01:00

Како резултат на силното лобирање на Националната федерација на фармери подржано од Шведската организација за развој We Effect, од 2023 година преку Министерството за земјоделство, шумарство и водостопансво ќе се имплементира пилот Програма за обезбедување на социјална сигурност за жените кои вршат земјоделска дејност. Токму преку оваа програма ќе им биде овозможено на регистрираните индивидулано [...]

НФФ лоби активности: Регистрираните индивидуални земјоделки од 2023 преку пилот програма ќе добијат надоместок за мајчинство2022-12-26T15:11:15+01:00

Земјодеството треба да се развива во доходовна професија

2022-12-26T15:13:31+01:00

На крајот на годината Национална федерација на фармери организира прес – конференција каде што ги презентира своите активности, ставови и заложби за справување со предизвиците во земјоделство. На прес-конференцијат присуствуваат членовите на Управниот одбор на НФФ и изјавата за медиумите е дадена од Васка Мојсовска, претседателка на НФФ. Во прилог е целосниот прес материјал даден [...]

Земјодеството треба да се развива во доходовна професија2022-12-26T15:13:31+01:00

Годишна средба на Мрежата на млади фармери на Националната федерација на фармери

2022-12-21T19:05:18+01:00

Одржана годишна средба на младите фармери на која се разговараше за предизвиците со кои се соочуват тие и кои активности треба да се реализираат во 2023 година за зголемување на бројот на млади земјоделци и нивно поголемо вклучување во органите на управување на организацијата и во процесите за лобирање. На средбата од страна на Министерство за [...]

Годишна средба на Мрежата на млади фармери на Националната федерација на фармери2022-12-21T19:05:18+01:00

Јаболка за секој ученик во државата

2022-12-20T08:55:19+01:00

Програмата за откуп на свежо овошје 2022 на Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство е подржана преку интеревнцијата школски шеми-пилот јаболка која се спроведува во рамките на проектот IISEE на We Effect финансирана од Шведска, а е имплементирана од Националната федерација на фармери во соработка со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство. Токму [...]

Јаболка за секој ученик во државата2022-12-20T08:55:19+01:00

Работилница за договорно производство

2022-12-06T18:35:28+01:00

Загарантиран пласман и откуп е целта на договореното производство. Токму на оваа тема денеска се одржа работилница со 20 земјоделци кои се дел од интервенцијата за договорно производство со пченица. Активноста е дел од проектот „ „Организациски развој на НФФ и подобрување на пазарните врски за малите земјоделци и производители на храна од руралните области”, [...]

Работилница за договорно производство2022-12-06T18:35:28+01:00

Пред членството на НФФ презентиран новиот модел за субвенционирање

2022-12-05T18:06:09+01:00

НФФ одржа информативна средба со Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Агенцијата за финансиска поддршка во земјоделството и руралниот развој за новиот модел за субвенционирање и Програмата за финансиска подддршка во земјоделството и руралниот развој. На средбата присуствуваа Никица Бачовски, директор на Агенцијата за финанскиска поддршка во земјоделството и руралниот развој и Гоце Георгиевски, [...]

Пред членството на НФФ презентиран новиот модел за субвенционирање2022-12-05T18:06:09+01:00

Како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина

2022-12-05T18:03:46+01:00

Националната федерација на фармери учествуваше на Пленарна сесија на Националната конвенција за ЕУ во РСМ. НФФ е активно вклучена во работата на конвенцијата. На панел дискусијата како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина, Стеван Орозовиќ, извршен директор на НФФ укажа дека климатските промени го туркаат руралното [...]

Како да се справиме со климатските промени и социјалните последици во земјоделството, шумарство и животна средина2022-12-05T18:03:46+01:00

Јавен повик бр.11 за избор на експерт за договорно производство

2022-09-22T07:41:00+01:00

Националната Федерацијата на Фармерите (НФФ) е организиран глас на македонските земјоделци со мисија „Профитабилно земјоделство – Стабилно село”. Целните групи со кои работи НФФ ги опфаќа сите категории земјоделци, најсиромашните, ранливите, земјоделските семејни стопанства, земјоделските организации и земјоделските задруги, како еден од најсовремените облици на организација на здружениот труд и настап на пазари. НФФ како [...]

Јавен повик бр.11 за избор на експерт за договорно производство2022-09-22T07:41:00+01:00

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“

2022-12-29T14:45:09+01:00

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“ Националната Федерацијата на [...]

Јавен повик бр. 10 за маркетинг агенции за подготовка на промотивен материјал, промотивни активности и маркетинг линкови за продажба на сок од јаболка кој е дел од интеревенцијата во рамките на проектот „Организациски развој на НФФ и подобрени пазарни врски за малите фармери и производители од руралните области со цел зголемен приход“2022-12-29T14:45:09+01:00
Go to Top